Skip to main content
| Notaka

«Νέα πρατήρια Fysikon, νέα στρατηγική».

Δύο ακόμη πρατήρια “Fysikon” για αεριοκίνηση οχημάτων εγκαινιάζει η ΔΕΠΑ τις προσεχείς μέρες, ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε δέκα.

 

Δύο ακόμη πρατήρια “Fysikon” για αεριοκίνηση οχημάτων εγκαινιάζει η ΔΕΠΑ τις προσεχείς μέρες, ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε δέκα. Σύμφωνα με πληροφορίες του “Business Energy”, η νέα διοίκηση της εταιρίας υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Θεόδωρο Κιτσάκο με τον τρόπο αυτό θα επιδιώξει να σηματοδοτήσει την καινούρια στρατηγική της που είναι η επέκταση και η διείσδυση του φυσικού αερίου στην εγχώρια αγορά.

Τα δύο νέα πρατήρια φυσικού αερίου είναι στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη και στη Λαμία. Άλλα δύο είναι σε δοκιμαστική λειτουργία στο Βόλο και τη Λάρισα, ενώ ως γνωστόν ο μίνι στόλος “Fysikon”συμπληρώνεται από δύο πρατήρια στη Θεσσαλονίκη και άλλα τέσσερα στην Αττική (Ανθούσα, Ίλιον, Ν. Φιλαδέλφεια και Κηφισιά). Έτσι, η ΔΕΠΑ απαριθμεί συνολικά 10 πρατήρια φυσικού αερίου, καυσίμου πολύ φθηνότερου από τη βενζίνη, ακόμη και 35%.

Παράλληλα, όπως έχει κάνει γνωστό ο κ. Κιτσάκος, σκοπός είναι το φυσικό αέριο να πάει και σε περιοχές της χώρας, όπου δεν υπάρχει δίκτυο αγωγών. Ήδη ο διευθύνων σύμβουλος έχει συναντηθεί με τρεις περιφερειάρχες, οι οποίοι επιθυμούν διακαώς την έλευση του φυσικού αερίου στις περιοχές τους. Για την ακρίβεια έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες ώστε να βρεθεί χρηματοδότηση. Πρόκειται για τις περιφέρειες Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας και της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Οι διοικήσεις τους έχουν δεσμεύσει τους απαραίτητους κοινοτικούς πόρους προκειμένου να τους αξιοποιήσουν για την είσοδο του φθηνού καυσίμου. Πως όμως θα φτάσει όταν για παράδειγμα δεν υπάρχουν αγωγοί χαμηλής πίεσης;

Ο κ. Κιτσάκος έχει πλάνα για την προμήθεια των περιοχών με πεπιεσμένο φυσικού αερίου (CNG), το οποίο μεταφέρεται με βυτία αλλά και όπου δημιουργηθεί υποδομή και με υγροποιημένο (LNG). Για παράδειγμα στο λιμάνι της Πάτρας υπάρχουν σχέδια κατασκευής σταθμού υποδοχής (LNG), για την ακρίβεια έχει οριοθετηθεί. Στη Στερεά Ελλάδα, ενδιαφέρον για τον εφοδιασμό φυσικού αερίου φέρεται να υπάρχει στους Δελφούς, την Άμφισσα αλλά και σε βιομηχανίες της περιφέρειας. Επίσης, στη Δυτική Ελλάδα, ενδιαφέρον φέρεται να υπάρχει από μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα που θέλει να μειώσει το ενεργειακό της κόστος.

πηγή : businessenergy.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!