Skip to main content
| Notaka

«Μαύρος καπνός από τη συνάντηση υπ. Εργασίας-επιστημόνων».

Την πλήρη αποτυχία της συνάντησης μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και των των επιστημόνων περιέγραψαν οι εκπρόσωποι των δεύτερων εξερχόμενοι από το υπουργείο. Υπενθυμίζεται πως η συνάντηση των δύο πλευρών έγινε με αντικείμενο την εξεύρεση τρόπου επιβολής του “χαρατσιού” 26,5% στο εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιστημόνων από 1/1/2017, όπως προβλέπει το προσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό.

 

Την πλήρη αποτυχία της συνάντησης μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και των των επιστημόνων περιέγραψαν οι εκπρόσωποι των δεύτερων εξερχόμενοι από το υπουργείο. Υπενθυμίζεται πως η συνάντηση των δύο πλευρών έγινε με αντικείμενο την εξεύρεση τρόπου επιβολής του “χαρατσιού” 26,5% στο εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιστημόνων από 1/1/2017, όπως προβλέπει το προσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό

Συγκεκριμένα ο κύριος Αλεξανδρής, εκπρόσωπος των νομικών, δήλωσε πως “το υπουργείο εργασίας δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο που να δείχνει αξιοπιστία της συγκεκριμένης πρότασης.” Ο κύριος Κόλλιας από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος δήλωσε πως “7 από τα 10 ευρώ που εισπράττει ένας οικονομολόγος τα αποδίδει ήδη για φόρους και εισφορές.” Ο κύριος Λουράντος από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο χαρακτήρισε ως άνθρακα το θησαυρό αναφερόμενος στο νέο ασφαλιστικό. Ο κύριος Στασινός από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος σημείωσε ότι δεν επιτεύχθηκε καμία πρόοδος στις συνομιλίες με το υπουργείο και ότι δεν μπορεί να είναι αντικείμενο συζήτησης το συγκεκριμένο σχέδιο. Ο κύριος Βλασταράκος από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο δήλωσε ότι πρέπει να προστατευθούν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr η πολιτική ηγεσία του υπουργείο υΕργασίας φέρεται να μην αποκλείει την προσωρινή εξαίρεση του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ασφαλιστικό ταμείο μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων) από τον κυοφορούμενο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης τον οποίο προβλέπει το νέο ασφαλιστικό από φέτος, αρκεί να επιβληθεί και στους ασφαλισμένους του εν λόγω ταμείου η εισφορά 20% με βάση μία ορισμένη κλίμακα. 

Με τους εκπροσώπους των επιστημόνων συναντήθηκε ο υφυπουργός κοινωνικής ασφάλισης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Νικόλαος Φράγκος. Υπενθυμίζεται ότι μετά τους εκπροσώπους των επιστημόνων, το υπουργείο εργασίας συναντιέται αυτή την ώρα με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισερχόμενος για λίγο στη συνάντηση κ. Κατρούγκαλος ζήτησε από την εν λόγω επιτροπή να έχει καταλήξει στις προτάσεις της έως την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των Γ. Σταθάκη και Ε. Τσακαλώτου.

 
πηγή : capital.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!