Skip to main content
| Notaka

««Φρένο» στην Πτώση του Πετρελαίου Μετά τη Μείωση των Αποθεμάτων στις ΗΠΑ».

Η μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά έπειτα από δέκα συνεχόμενες εβδομάδες αύξησης, προσφέρει στήριξη στις τιμές του πετρελαίου.

 

Η μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά έπειτα από δέκα συνεχόμενες εβδομάδες αύξησης, προσφέρει στήριξη στις τιμές του πετρελαίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΙΑ, τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 3,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Δεκεμβρίου, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν, κατά μέσο όρο, αύξηση κατά 252.000 βαρέλια.

Σήμερα, το αμερικανικό αργό (WTI) ενισχύεται κατά 24 σεντς στα 37,40 δολάρια το βαρέλι, πολύ κοντά στο χαμηλό επταετίας (37 δολάρια). Από τις αρχές Δεκεμβρίου υποχωρεί κατά 11% περίπου.

Το Μπρεντ σημειώνει άνοδο κατά 24 σεντς στα 40,35 δολάρια.

Παρά την εκάστοτε ανοδική αντίδραση των τιμών, οι επενδυτές θεωρούν δεδομένο ότι οι πτωτικές πιέσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, καθώς η υπερπροσφορά στην διεθνή αγορά κυμαίνεται από 500.000 έως 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Η BMI Research, θυγατρική του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch, δεν θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο να υποχωρήσει το Μπρεντ κοντά στα 36 δολάρια το βαρέλι. 

Για το 2016, προβλέπει ότι θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 51 δολάρια (από 54 δολάρια που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη) και για το WTI στα 50 από 51 δολάρια. 

Για το 2017, εκτιμά ότι θα υπάρξει μία ήπια ανάκαμψη των τιμών, ωστόσο η υπερπροσφορά στην αγορά θα κρατήσει τις τιμές κοντά στα 55 δολάρια ως το 2018.

πηγή : energia.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!