Skip to main content
| Notaka

«Motor Oil: Αναβάθμιση τιμής-στόχου από Citi & UBS – Σύσταση «αγορά»».

Σε αναβάθμιση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Motor Oil προχώρησαν τόσο η Citigroup όσο και η UBS, μετά την ανακοίνωση των ιδιαίτερα θετικών οικονομικών μεγεθών γ’ τριμήνου από τον ελληνικό ενεργειακό όμιλο. 

 

Σε αναβάθμιση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Motor Oil προχώρησαν τόσο η Citigroup όσο και η UBS, μετά την ανακοίνωση των ιδιαίτερα θετικών οικονομικών μεγεθών γ’ τριμήνου από τον ελληνικό ενεργειακό όμιλο.

Citigroup: Νέα τιμή-στόχος στα 14 ευρώ 

Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου γα τη μετοχή της Motor Oil στα 14 ευρώ από 11 ευρώ πριν προχωρά η Citi σε ανάλυσή της για τον ελληνικό ενεργειακό όμιλο, ενώ διατηρεί τη σύσταση «αγορά».

Όπως διευκρινίζεται στο report του επενδυτικού ομίλου, η αγορά δεν αποτιμά ορθά τη μετοχή της Motor Oil, καθώς η εταιρεία διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να επιτύχει υψηλότερη κερδοφορία, ενώ ταυτόχρονα κατέχει σημαντική θέση στην αγορά της ανατολικής Μεσογείου.

Παράλληλα οι αναλυτές του οίκου εκτιμούν ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της Motor Oil θα αυξηθούν κατά 29%, ενώ τα καθαρά έσοδα θα κινηθούν κατά 31% υψηλότερα, φθάνοντας στο επίπεδο των 531 εκατ. και 229 εκατ. ευρώ αντιστοίχως. Σημειώνεται ότι και σε αυτήν την περίπτωση οι αναλυτές της Citi προχώρησαν σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών τους για τη Motoro Oil.

Στο report υπογραμμίζεται ακόμη ότι σαφώς υπάρχουν κάποια ρίσκα και σε αυτά περιλαμβάνονται το ενδεχόμενο χαμηλότερων περιθωρίων διύλισης, η επιστροφή σε ανοδική πορεία των πετρελαϊκών τιμών, το ισχυρότερο ευρώ αλλά και το πολιτικό ρίσκο που εμπεριέχεται στην αύξηση της φορολόγησης επιχειρήσεων.

 UBS: Αναβάθμιση τιμής – στόχου στα 13 ευρώ

Ανάλογη άποψη με τη Citi διατηρεί και η UBS για τη Motor Oil, σε έκθεσή της στην οποία υπογραμμίζει ότι τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου ήταν κάτι παραπάνω από θετικά, ενώ χαρακτηρίζει ως κάτι παραπάνω από ευχάριστη την είδηση ότι η εταιρεία θα προχωρήσει στην παροχή ενδιάμεσου μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή.

Και η UBS προχωρά σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για την ελληνική εταιρεία, την οποία τοποθετεί στα 13 ευρώ από 12 ευρώ πριν, ενώ διατηρεί τη σύσταση «αγορά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!