Skip to main content
| Notaka

«Επίδομα Θέρμανσης: Οδηγίες για Αποφυγή «Λαθών»».

Υποτονική είναι η κίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης λόγω καλοκαιρίας παρά το γεγονός ότι πωλείται φέτος κατά 20% λιγότερο σε

σχέση με πέρυσι λόγω της μεγάλης πτώσης των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου, αλλά κι επειδή το υπουργείο

Οικονομικών μείωσε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

 

Υποτονική είναι η κίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης λόγω καλοκαιρίας παρά το γεγονός ότι πωλείται φέτος κατά 20% λιγότερο σε σχέση με πέρυσι λόγω της μεγάλης πτώσης των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου, αλλά κι επειδή το υπουργείο Οικονομικών μείωσε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

 

Επιπλέον η καθυστέρηση στον καθορισμό του ύψους και των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης  κάνει τα νοικοκυριά να τηρούν στάση αναμονής.

 

Ευκολίες πληρωμής

 

Στην αγορά  εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, ξεκινούν σταδιακά τη διενέργεια προσφορών ενώ η Γενική Γραμματεία Εμπορίου αλλά και πολλοί παράγοντες της αγοράς κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου για κρούσματα  «προβλημάτων» που μπορεί να  ζημιώσουν την τσέπη τους.

 

Τι πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής  

 

– Πριν την παραλαβή του πετρελαίου καλό είναι να έχει πραγματοποιηθεί συντήρηση-ρύθμιση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης. Με τον τρόπο αυτό καταναλώνεται λιγότερο πετρέλαιο και εξοικονομούνται χρήματα προστατεύοντας το περιβάλλον.

 

– Οι καταναλωτές δεν πρέπει να μην αφήνουν τον καυστήρα πετρελαίου να λειτουργεί χωρίς καύσιμα, γιατί έτσι καταστρέφεται η αντλία και το μπεκ.

 

-Ο  καταναλωτής  θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε παρών κατά τη διάρκεια της παράδοσης του πετρελαίου θέρμανσης.

 

-Το χρώμα του πετρελαίου, το οποίο αποτελεί ένδειξη της ποιότητας του, πρέπει να είναι κόκκινο και διαυγές και όχι θολό.

 

-Να γνωρίζουν πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής τους. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γνωρίζουν τις εσωτερικές διαστάσεις της δεξαμενής. Π.χ. αν μια δεξαμενή ορθογώνιας διατομής έχει μήκος 1,5 μέτρο, πλάτος 1 μέτρο και ύψος 1 μέτρο, τότε η συνολική χωρητικότητά της είναι 1,5 κυβικό μέτρο (1,5x1x1=1,5) ή 1500 λίτρα. Επομένως, σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής αντιστοιχούν 15 λίτρα (1500:100=15).

 

– Δεν πρέπει να  λαμβάνεται υπόψη η ένδειξη του μετρητή του βυτιοφόρου διότι ακόμα και στην περίπτωση ακριβούς λειτουργίας του είναι δυνατόν να παραμείνει ποσότητα πετρελαίου στον σωλήνα παράδοσης του βυτιοφόρου και να μην διοχετευθεί στη δεξαμενή.

 

-Να μετρούν την ανύψωση της στάθμης του πετρελαίου μέσα στη δεξαμενή, αφού κατασταλάξει ο αφρός και έχουν πρώτα παρέλθει 5-6 λεπτά, παρουσία του βυτιοφορέα.

 

-. Να αναγράφονται στο σχετικό παραστατικό οπωσδήποτε οι ενδείξεις προμέτρησης και επιμέτρησης της δεξαμενής, όπως και οποιαδήποτε άλλη παρατήρηση του παραλήπτη- καταναλωτή  για την παραληφθείσα ποσότητα

 

-. Σε περίπτωση που η δεξαμενή πετρελαίου φέρει προσαρμοσμένο εξωτερικό δείκτη μέτρησης της στάθμης του πετρελαίου να γίνεται μετά την παράδοση και έλεγχος με τη διαβαθμισμένη βέργα προκειμένου να διασταυρωθεί το αποτέλεσμα της μέτρησης.

 

-Να συγκρίνουν τις αναγραφόμενες τιμές στα πρατήρια της περιοχής τους και να βεβαιώνονται ότι οι τιμές αυτές αφορούν την παράδοση κατ’ οίκον και την ποσότητα που επιθυμούν, πριν επιλέξουν προμηθευτή.

 
Πηγή: reporter.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!