Skip to main content
| Notaka

«Δελτίο Τύπου Π.Ο.Π.Ε.Κ. – Τιμές πετρελαιοειδών προϊόντων-Ανταγωνισμός».

Πατήστε την επιλογή  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  για να διαβάσετε το άρθρο .

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), στα πλαίσια λειτουργίας του υγιούς ανταγωνισμού στον ευρύτερο χώρο της Αγοράς Πετρελαιοειδών, θέτει ως προϋπόθεση προς κάθε κατεύθυνση την γνωστοποίηση των τιμών και διαφάνεια τιμολόγησης των πετρελαιοειδών προϊόντων σε όλα τα στάδια διακίνησης και διάθεσης αυτών.

H Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι το όργανο, στο οποίο ο νομοθέτης έχει αναθέσει την αποκλειστική αρμοδιότητα εφαρμογής του ν. 3959/11 “προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού”, διατυπώνει όμως περί του ανταγωνισμού αμφιλεγόμενη ερμηνεία, σε απάντηση επί ερωτήματος μας, αν πρέπει οι Εταιρείες Πετρελαιοειδών να αναρτούν και να γνωστοποιούν καθημερινά τις τιμές χονδρικής, όπως αυτό ισχύει για τις διυλιστηριακές τιμές και τις τιμές λιανικής, ισχυριζόμενη ότι «…….η ανάρτηση – γνωστοποίηση των τιμών των πετρελαιοειδών προϊόντων των εταιρειών εμπορίας στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου θα συμβάλλει στην διαφάνεια των τιμών και ως εκ τούτου στην διευκόλυνση των εταιρειών για τυχόν αντιανταγωνιστικές πρακτικές, υπερακοντίζοντας τα πιθανά οφέλη που δυνητικά θα έχει ο καταναλωτής»!!!

Λαμβάνοντας υπόψη της η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή,  την ως άνω διατυπωμένη γνώμη της Επ. Ανταγωνισμού, «……δεν έχει ως τώρα προχωρήσει στην κοινοποίηση των τιμών των εταιρειών εμπορίας στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου».

Τελικά η επιλεκτική προσέγγιση επί του θέματος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ποίους εξυπηρετεί ;;;  Όxι πάντως τους καταναλωτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!