Skip to main content
| Notaka

«Ποιοί ανησυχούν και γιατί εντός των ΕΛΠΕ».

Ανησυχία μαθαίνω ότι επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες σε αρκετούς εντός των ΕΛΠΕ, και όχι άδικα.

 

Ανησυχία μαθαίνω ότι επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες σε αρκετούς εντός των ΕΛΠΕ, και όχι άδικα. Αιτία, οι αλλαγές που έχει δρομολογήσει η διοίκηση σε πρόσωπα και πράγματα, τόσο δηλαδή στο οργανόγραμμα της εταιρείας όσο και στο επίπεδο της ανώτερης ιεραρχίας.

Αυτοί που ανησυχούν είναι πρόσωπα σε διευθυντικές θέσεις, καθώς μιλάμε για μεγάλης έκτασης αναδιάρθρωση στην εταιρεία. Το σχέδιο καλείται μάλιστα να εγκρίνει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο των ΕΛΠΕ, και προβλέπει συγχωνεύσεις ή και καταργήσεις διευθύνσεων, καθώς και πολλά άλλα. Στην ουσία, αποτελεί συνέχεια των αλλαγών που έγιναν προ μηνός στον τομέα της ασφάλειας μετά το τραγικό δυστύχημα στον Ασπρόπυργο. Σας δίνω μια ιδέα για να μη σας αφήσω παραπονεμένους: Πρώτες ύλες και διύλιση τίθενται κάτω από μια ενιαία ομπρέλα, δηλαδή αυτοί που θα παραγγέλνουν, αυτοί και θα το επεξεργάζονται.

Πρόκειται για μια εντελώς καινούργια νοοτροπία σε σχέση με ότι συνέβαινε. Είδηση είναι ότι και η Διεύθυνση Ασφαλείας αναβαθμίζεται κατά τα πρότυπα της αμερικανικής Exxon Mobil. Είχαν πάντα συνεργασία τα ΕΛΠΕ με την Exxon, αλλά από το Νοέμβριο και μετά την επεκτείνουν και στο θέμα της ασφάλειας. Πάντως, οι γνωρίζοντες στον όμιλο, δεν έπεσαν από τα σύννεφα. Οι αλλαγές είχαν προαναγγελθεί με την ανακοίνωση της 12ης Σεπτεμβρίου μετά το τραγικό δυστύχημα στον Ασπρόπυργο.

Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη, το τότε δελτίο τύπου μιλούσε για ένα νέο οργανόγραμμα διυλιστηρίων, με αναβάθμιση των Διευθύνσεων Ασφαλείας, έμφαση στην εύρυθμη λειτουργία του ομίλου, ενώ ταυτόχρονα προανήγγειλε προσλήψεις προσωπικού. Τώρα, λοιπόν ήρθε η ώρα εκείνη η εξαγγελία να εφαρμοστεί και στην πράξη. Αυτά για την ώρα, τα υπόλοιπα θα τα μάθετε προσεχώς.

ΠΗΓΗ:Energy Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!