Skip to main content
| Notaka

««Πόλεμος» για τις αλλαγές στο ΣΔΟΕ».

«Φωτιές» έχουν ανάψει στο υπουργείο Οικονομικών οι επικείμενες αλλαγές στο ΣΔΟΕ, ενώ εντείνεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ των εκπροσώπων των εφοριακών και του υπηρεσιακού αναπληρωτή υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη.

 

«Φωτιές» έχουν ανάψει στο υπουργείο Οικονομικών οι επικείμενες αλλαγές στο ΣΔΟΕ, ενώ εντείνεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ των εκπροσώπων των εφοριακών και του υπηρεσιακού αναπληρωτή υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Αν και πρόσφατα ο κ. Αλεξιάδης σε επιστολή του προς τις ομοσπονδίες εφοριακών και τελωνειακών δεσμεύεται ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα διάλυσης ή υποβάθμισης του ΣΔΟΕ, αντιθέτως το ΣΔΟΕ θα αναβαθμιστεί, θα ενισχυθεί σε προσωπικό, εξοπλισμό κάθε είδους και θα λειτουργήσει για τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος», ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Αττικής και Κυκλάδων επανήλθε χθες επισημαίνοντας ότι οι συνοπτικές διαδικασίες διάλυσης του ΣΔΟΕ δημιουργούν έντονα ερωτηματικά.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος θέτει τα εξής ερωτήματα:

  • τι θα γίνει με το πλήθος των υποθέσεων που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ελέγχου;
  • τι πρόκειται να συμβεί με τις δεκάδες χιλιάδες υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής (λίστες, πολιτικό χρήμα, εξοπλιστικά κ.λπ., κ.λπ.) που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ΣΔΟΕ και οι οποίες δεν πρόκειται, όπως ρητά αναφέρεται, να μεταφερθούν στη ΓΓΔΕ;
  • τι θα συμβεί με τις υποθέσεις που έχει ολοκληρώσει το ΣΔΟΕ και απ’ τις οποίες προκύπτουν φόροι που δεν πρόκειται να βεβαιωθούν; Εάν προγραμματιστεί εκ νέου ο έλεγχός τους απ’ τη ΓΓΔΕ, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μήνες ή και χρόνια.

Διασύνδεση με τη ΓΓΠΣ

Αναφερόμενος στην επιτακτική ανάγκη περιορισμού της φοροδιαφυγής και αύξησης των δημοσίων εσόδων, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι αμέσως μετά τις εκλογές αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση που προβλέπει τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Οσον αφορά τη χρήση του πλαστικού χρήματος που είναι αναγκαία για περιορισμό της φοροδιαφυγής υπογράμμισε ότι οι όποιες εφαρμογές για τη χρήση αυτού του μέτρου θα πρέπει να συνδεθούν και με όριο ηλικίας, επισημαίνοντας ότι από μια ηλικία και μετά θα μπορεί ο φορολογούμενος να κινηθεί και με μετρητά.

ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!