Skip to main content
| Notaka

«Πάνω από 800.000 οδηγοί ξέμειναν από καύσιμα, το 2014, στη Βρετανία».

Περισσότεροι από 800.000 οδηγοί, δηλ. 1 στους 50, βρέθηκαν ή και επέλεξαν να βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να ξεμείνουν από καύσιμα το 2014 στη Βρετανία, αυξάνοντας το αντίστοιχο μέγεθος κατά 200.000 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας οδικής βοήθειας αυτοκινητοδρόμων LV=Road Rescue.

 

Περισσότεροι από 800.000 οδηγοί, δηλ. 1 στους 50, βρέθηκαν ή και επέλεξαν να βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να ξεμείνουν από καύσιμα το 2014 στη Βρετανία, αυξάνοντας το αντίστοιχο μέγεθος κατά 200.000 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας οδικής βοήθειας αυτοκινητοδρόμων LV=Road Rescue.

Σύμφωνα με την ίδια στατιστική, οι 536.000 από τους συνολικά 827.000 που είδαν το ντεπόζιτό τους να αδειάζει αγνόησαν ηθελημένα την ένδειξη χαμηλής στάθμης καυσίμου που αναβόσβηνε στον πίνακα οργάνων, ενώ ακόμα 267.000 δήλωσαν ότι δεν την πρόσεξαν εγκαίρως με αποτέλεσμα να βρεθούν εξ απροόπτου.

Εκείνοι που αγνόησαν ηθελημένα την ένδειξη, σε ποσοστό 54% δήλωσαν ότι ξέμειναν από καύσιμα στην προσπάθειά τους όχι να βρουν σημείο ανεφοδιασμού, αλλά να εντοπίσουν το φθηνότερο, καθώς αναφέρουν ότι αν και είχαν λίγα καύσιμα επέλεξαν να προσπεράσουν βενζινάδικα λόγω της υψηλής τιμής των καυσίμων.

Σε αυτήν τους την προσπάθεια πολλοί από τους οδηγούς αναγνώρισαν ότι δεν υπολόγισαν σωστά την αυτονομία που τους απομένει από τη στιγμή που άναψε η προειδοποιητική λυχνία χαμηλής στάθμης καυσίμου, υπολογίζοντας σε 65 χλμ.  όταν σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, μόνο τα μισά από τα αυτοκίνητα που τελικώς ξέμειναν από καύσιμα είχαν αυτονομία 65 χλμ. από τη στιγμή που θα ανάψει η ρεζέρβα ως το… απόλυτο κενό της δεξαμενής καυσίμου.

Ενδεικτικό είναι ότι το Ford Fiesta το οποίο είναι το Νο 1 σε πωλήσεις αυτοκίνητο στη Βρετανία, «άντεξε» για ακόμα 60 χλμ. από την ενεργοποίηση της προειδοποιητικής ένδειξης χαμηλής στάθμης καυσίμου, ενώ το δεύτερο τη τάξει, βάσει πωλήσεων στη γηραιά αλβιώνα, Opel Corsa για λιγότερο από 47 χλμ.

Όσο για την αιτία που τόσοι πολλοί Βρετανοί ξεμένουν από καύσιμα αξίζει να σημειωθεί, ότι τα 2/3 των οδηγών δηλώνουν ότι  δεν «γεμίζουν» ποτέ το αυτοκίνητο τους, ενώ ένα 30% αρκείται σε κάθε επίσκεψή του στο βενζινάδικό να ανεφοδιάζει το αυτοκίνητό του με καύσιμα που δεν ξεπερνούν τις πέντε στερλίνες, ποσό που αντιστοιχεί σε λιγότερο από επτά ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι σύμφωνα με άλλη έρευνα, ακόμα και να φτάσουν εγκαίρως στο βενζινάδικο περίπου 40.000 βρετανοί οδηγοί ετησίως, επιλέγουν τελικώς το λάθος καύσιμο –αντί πετρελαίου βενζίνης και αντιστρόφως – δημιουργώντας ακόμα περισσότερα προβλήματα στους εαυτούς τους από μια απλή στάση στην μέση του πουθενά χωρίς καύσιμα.

Η καλύτερη λύση όπως σημειώνει ο John O’ Roarke, επικεφαλής της LV=Road Rescue είναι ο έγκαιρος ανεφοδιασμός καθώς όπως σημειώνει «Ο ανεφοδιασμός με ακριβά καύσιμα στους σταθμούς των αυτοκινητοδρόμων μπορεί να είναι μην είναι ό,τι καλύτερο ωστόσο μπορεί να σας γλιτώσει από το άγχος του να ξεμείνετε από καύσιμα ή να προκαλέσετε κάποια βλάβη στον κινητήρα σας, κατ΄επέκταση αξίζει το επιπλέον κόστος. Σκεφτείτε ότι το να είστε συνεπείς γεμίζοντας άμεσα μετά την ενεργοποίηση της προειδοποιητικής λυχνίας χαμηλής στάθμής καυσίμου μπορεί να σας γλιτώσει από τον πονοκέφαλο μιας μεγαλύτερης βλάβης». 

(Auto Express)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!