Skip to main content
| Notaka

«Σημαντική Βελτίωση για τα Οικονομικά Μεγέθη της ΕΛΙΝΟΙΛ το Πρώτο Τρίμηνο του 2015».

Σημαντική βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο του 2015 η Ελινόιλ, τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και μητρικής εταιρίας.

 

Σημαντική βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο του 2015 η Ελινόιλ, τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και μητρικής εταιρίας.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου το α΄ τρίμηνο του 2015 ανήλθε σε 234,1 εκατ. ευρώ έναντι 195,4 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2014, καταγράφοντας αύξηση 20%. Τα μικτά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 9,5 εκατ. ευρώ έναντι 7,2 εκατ. το α΄ τρίμηνο του 2014 και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 2,9 εκατ. ευρώ έναντι 0,6 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2014, παρουσιάζοντας αύξηση 395%.

Αντίστοιχα, τα ενοποιημένα προ φόρων αποτελέσματα του ομίλου (EBT) το α΄ τρίμηνο του 2015 ανήλθαν σε κέρδη 1,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας €1,4 εκατ. α΄ τρίμηνο του 2014, ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) ανήλθαν σε κέρδη 0,8 εκατ. έναντι ζημίας 1,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Όσον αφορά στη μητρική εταιρία, το α΄ τρίμηνο του 2015 τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 2,7 εκατ. έναντι 0,7 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2014. Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη 1 εκατ. έναντι ζημίας 1 εκατ. και τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) σε κέρδη 0,8 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας 0,8 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Σύμφωνα με την εταιρία, το α΄ τρίμηνο του 2015 συνεχίστηκε η πολύ καλή πορεία που ξεκίνησε κατά το β΄ εξάμηνο του 2014. Η αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρίας κατά το α΄ τρίμηνο είναι αποτέλεσμα της αύξησης πωλήσεων σε όλες τις δραστηριότητες της. Ειδικότερα, οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκαν σημαντικά, κατά 88%, αλλά θετικό πρόσημο έγραψαν οι πωλήσεις και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς δραστηριοποίησης της, σε καύσιμα και λιπαντικά.

Σε επίπεδο ομίλου, το α΄ τρίμηνο του 2015 η θυγατρική ελίν Τεχνική διατήρησε την ανοδική της πορεία, με σταθερή ροή νέων έργων και θετικό οικονομικό αποτελέσματα, η ελίν Ναυτική ανέστρεψε το αρνητικό πρόσημο και παρουσιάζει κερδοφορία, η ελίν Σταθμοί διατήρησε την κερδοφορία της στα επίπεδα του αντίστοιχου διαστήματος του 2014, ενώ τέλος η ελίν Βιοκαύσιμα επιβάρυνε ελαφρά τα αποτελέσματα του ομίλου.

Σύμφωνα με την εταιρία, το 2015 η αγορά καυσίμων ξεκίνησε ανοδικά χάρη στην πολύ αυξημένη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης. Παρ’ όλα αυτά, η ζήτηση σε βενζίνες δεν φαίνεται να ανακάμπτει, ενώ και οι πωλήσεις πετρελαίου κίνησης φαίνεται να μην διατηρούν τη θετική δυναμική που είχαν κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2014. 

Το επόμενο κρίσιμο διάστημα η αγορά καυσίμων δεν αναμένεται να βελτιωθεί συνολικά, αλλά οι εκτιμήσεις για μια καλή τουριστική σεζόν σηματοδοτούν για την Ελινόιλ μια σημαντική ευκαιρία.Όπως σημειώνεται, σε αυτό το αρνητικό κλίμα, η εταιρία χάρη στην ισχυρή μετοχική της σύνθεση, τη ρευστότητα που διαθέτει και τη φήμη της, έχει τις προοπτικές να συνεχίζει τη προσεκτική και στοχευμένη ανάπτυξη που ξεκίνησε το 2014, διατηρώντας θετικά αποτελέσματα και βελτιώνοντας τα μερίδια αγοράς που κατέχει.

ΠΗΓΗ: Energia. Gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!