Skip to main content
| Notaka |

«Έσβησε η φωτιά στα διϋλιστήρια των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο».

 Έξι είναι τελικά οι τραυματίες από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί, στο χώρο των διυλιστηρίων του Ασπροπύργου, εκ των οποίων ένας σοβαρά, σύμφωνα ανακοίνωση των ΕΛΠΕ.

 

 Έξι είναι τελικά οι τραυματίες από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί, στο χώρο των διυλιστηρίων του Ασπροπύργου, εκ των οποίων ένας σοβαρά, σύμφωνα ανακοίνωση των ΕΛΠΕ.

Πιο αναλυτικά, τα ΕΛΠΕ ανέφεραν τα εξής:

«Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων των ΕΛΠΕ, Αγγελος Στράνης, τόνισε ότι θα ερευνήσει τις καταγγελίες των εργαζομένων. «Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις δικές μας δυνάμεις» είπε.

Η πυρκαγιά έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο, ενώ η Πυροσβεστική, παρ΄ ότι έσπευσε με αρκετά οχήματα στο χώρο, δεν επενέβη, αφού την κατάσβεση ανέλαβε το τμήμα πυρασφάλειας των διυλιστηρίων.

Πηγές των ΕΛΠΕ ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μεταξύ της εκδήλωσης φωτιάς και της έκρηξης, μεσολάβησε διάστημα περίπου δέκα λεπτών, γεγονός που απέτρεψε χειρότερες επιπτώσεις από το ατύχημα.

Θετικά λειτούργησε, επίσης, το γεγονος ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονταν σε διαδικασία συντήρησης και ο αριθμός των εργαζομένων ήταν περιορισμένος σε σχέση με τα συνήθη. 

Νωρίτερα, το energypress έγραψε τα εξής:

Φωτιά ξέσπασε το πρωί στα διυλιστήρια Ασπροπύργου του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια. Στις μονάδες εκτελούνταν εργασίες συντήρησης. 

Σύμφωνα με τη διοίκηση των ΕΛΠΕ δεν συντρέχει κάποιος κίνδυνος, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και η φωτιά βρίσκεται στο στάδιο κατάσβεσης.

Πηγή : EnergyPress

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!