Skip to main content
| Notaka

Αυξημένες οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης εφέτος στη Μεσσηνία.

altΑυξήθηκαν εφέτος οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης, ειδικά το μήνα Νοέμβριο, στα πρατήρια της Μεσσηνίας αφενός μέσω της προκαταβολής του επιδόματος θέρμανσης και αφετέρου μέσω της μείωσης της τιμής του.

Όπaltως αναφέρει στην τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών στο νομό Γιώργος Καπερώνης, οι ποσότητες που βάζουν όσοι παραγγέλνουν είναι μεγαλύτερες σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, ενώ κάποιοι γεμίζουν τις δεξαμενές. Φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης στη Μεσσηνία κοστίζει κατά μέσο όρο 1,05 ευρώ το λίτρο. Όσοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης επιδοτούνται με 0,35 ευρώ το λίτρο, οπότε από την τσέπη τους βάζουν γύρω στα 0,70 ευρώ για κάθε λίτρο που γεμίζουν τις δεξαμενές, όπως εξηγεί. Και προσθέτει ότι αυτή θα έπρεπε να είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης (σ.σ. 0,70 – 0,75 ευρώ) αλλά εξαιτίας των φορολογικών επιβαρύνσεων ξεπερνά το 1 ευρώ το λίτρο. «Παρά τον καλό καιρό, αφού κρύο ξεκίνησε να κάνει τις τελευταίες νύχτες, οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης είναι περισσότερες και τα πράγματα φαίνονται καλύτερα σε σύγκριση με πέρυσι», αναφέρει ο κ. Καπερώνης.

Λέει ακόμα πως «οι πελάτες εκμεταλλεύονται το επίδομα θέρμανσης αλλά και τη μείωση της τιμής κατά 22 λεπτά σε σύγκριση με πέρυσι». Ωστόσο, θεωρεί ότι ο χειμώνας θα δείξει αν οι καταναλωτές θα επιστρέψουν στην κατανάλωση πετρελαίου για την θέρμανσή τους. Όσο για την τιμή λέει ότι για τη διαμόρφωσή της παίζει ρόλο τόσο η ποσότητα της παραγγελίας αλλά και πού θα πάει, καθώς τα περιφερειακά πρατήρια καυσίμων έχουν και κόστος στη μεταφορά του πετρελαίου θέρμανσης καθώς πολλές φορές έχουν να διανύσουν αποστάσεις που ξεπερνούν στο πήγαινε – έλα τα 50 χλμ.

Πέρα από τις περισσότερες παραγγελίες είναι και οι ποσότητες μεγαλύτερες φέτος. «Πέρυσι δεν το βλέπαμε εύκολα να γεμίζουν τις δεξαμενές ή να βάζουν παραπάνω από 300 ή και 700 λίτρα, ενώ πέρυσι οι παραγγελίες δεν ξεπερνούσαν τα 150 – 200 λίτρα ή το πολύ τα 250 λίτρα», αναφέρει. Ενώ εξηγεί ότι είναι ακόμα αρχή και σίγουρα «παίζει ρόλο και η επιδότηση, οπότε παραγγέλνουν πετρέλαιο για να καλύψουν το ποσό της επιδότησης». Καθώς όπως αναφέρει ο κ. Καπερώνης, «πρέπει να αγοράσεις το πετρέλαιο για να καταχωρηθεί η παραγγελία στο σύστημα «Ήφαιστος» από τον πρατηριούχο, να γίνει διασταύρωση των στοιχείων και να μπει η δόση της επιδότησης στο λογαριασμό του δικαιούχου».

Στη Μεσσηνία τα νοικοκυριά που παίρνουν το επίδομα θέρμανσης δικαιούνται το ανώτερο 600 λίτρα. Το ότι ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να ζητήσει προκαταβολή έχει παίξει ρόλο στο να κινηθεί η αγορά, σημειώνει ο πρόεδρος των βενζινοπωλών. Ενώ καταλήγοντας λέει πως η επιδότηση για 600 λίτρα δεν επαρκεί για να βγάλει ολόκληρο το χειμώνα μια οικογένεια, καθώς για να πει ότι θα ζεσταθεί μια μονοκατοικία χρειάζεται ανάλογα με τα τ.μ. και το πόσο κρύο θα κάνει γύρω στα 1.500 λίτρα πετρέλαιο, μπορεί και παραπάνω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!