| Notaka |

Σύστημα εισροών – εκροών:Κατάργηση οποιασδήποτε άδειας

altΚατάργηση οποιασδήποτε πολεοδομικής ή άλλης άδειας για την εγκατάσταση του συστήματος εισροών – εκροών μετά απο παρέμβαση της ΠΟΠΕΚ

Μετά από τις προσπάθειες που κατέβαλε η ΠΟΠΕΚ και διαδοχικές συναντήσεις με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων περιελήφθηκε σε Νομοσχέδιο και ψηφίσθηκε επί της αρχής στην Βουλή, η κατάργηση οποιασδήποτε πολεοδομικής ή άλλης άδειας για την εγκατάσταση του συστήματος εισροών – εκροών. Συγκεκριμένα :

Σύμφωνα με το άρθρο 20 του Νομοσχεδίου για την που ψηφίσθηκε επί της αρχής στην Βουλή και αναμένεται να ψηφισθεί στο σύνολο του τις επόμενες μέρες, δεν απαιτείται καμία απολύτως άλλη άδεια (από την πολεοδομία κ.λ.π.) για την εγκατάσταση του συστήματος εισροών – εκροών στα πρατήρια καυσίμων και συνεπώς καταργείται η διάταξη του Ν.4178/13 (άρθρο 48 παρ. ιβ) που αναιτιολόγητα προέβλεπε την υποχρέωση του εφοδιασμού από τον πρατηριούχο με άδεια εργασιών μικρής κλίμακας από την Πολεοδομία.

Επίσης ρυθμίζεται αυτομάτως και η οποιαδήποτε αλλαγή χωρητικότητας των δεξαμενών η οποία θα προκύψει κατά την εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε περίπτωση ύπαρξης μεγαλύτερης χωρητικότητας δεξαμενών εντός του πρατηρίου αυτές θα δηλώνονται απ’ ευθείας στην άδεια του πρατηρίου που θα εκδίδεται μετά την εγκατάσταση του συστήματος εισροών-εκροών σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 46537/2013 (Β΄2036), χωρίς κανένα πρόβλημα και ανεξάρτητα από το εάν η χρήση γης δεν επιτρέπει την ίδρυση ή επέκταση των πρατηρίων, θα λαμβάνουν τις πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις (Π.Π.Δ.)

Παρατίθεται το σχετικό άρθρο :

Άρθρο 20

<<Ρυθμίσεις θεμάτων συστήματος εισροών – εκροών

Για τις δεξαμενές υγρών καυσίμων των πρατηρίων, όπου εγκαθίσταται το ολοκληρωμένο σύστημα εισροών – εκροών, χορηγείται νέα άδεια λειτουργίας από τις αρµόδιες υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων, χωρίς να απαιτείται η έκδοση οποιασδήποτε άλλης άδειας ή έγκρισης από άλλη υπηρεσία ούτε και αυτής της δόµησης ή έγκρισης εργασιών µμικρής κλίμακας ή έγγραφης ενημέρωσης των εργασιών.

Ο αριθμός εγκατεστημένων δεξαμενών και η ακριβής χωρητικότητα που προκύπτει μετά την εφαρμογή του ολοκληρωμένου συστήματος εισροών – εκροών, δηλώνεται και αναφέρεται στη νέα άδεια λειτουργίας του πρατηρίου υγρών καυσίμων, µε την οποία γίνεται και υπαγωγή στις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις, σύμφωνα µε τα αναφερόμενα στην Κ.Υ.Α. 46537/2013 (Β΄2036). ​>>​

Στο μεταξύ και μετά από πιέσεις της ΠΟΠΕΚ και προς το ΥΠΕΚΑ ήδη με την υπ’ αρ. 4/ οικ.66931 εγκύκλιο που εκδόθηκε 3/12/13 το ΥΠΕΚΑ αναδιπλώθηκε σε σχέση με την διάταξη του άρθρου 48 παρ. ιβ του Ν.4178/13 και διευκρίνισε ότι η άδεια μικρής κλίμακας αφορούσε μόνο στην περίπτωση που η εγκατάσταση του συστήματος εισροών – εκροών απαιτούσε εκσκαφές μεγαλύτερες από 80 cm (0,8μ) δηλαδή σχεδόν ποτέ!!!

​Παρόλα αυτά όπως αναφέραμε με την παραπάνω τροπολογία ​του ​άρθρο​υ 20 του Νομοσχεδίου για την τα πράγματα ξεκαθαρίζουν πλέον και με Νομική κατοχύρωση.

Παναγιώτης Καρανάσιος

 

ADR ANT1 BP Brent covid-19 Fuel Pass interlock MOTOR OIL myData OPEC PLATTS Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αλβανία Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κιουρτζής Θέμης Κρήτη Κύπρος Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ ΣΕΕΠΕ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΕΚ ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα νοθεία περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!