Skip to main content
| Notaka

Η τρόικα επιβάλει συστήματα εισροών-εκροών σε εταιρίες και διυλιστήρια

deltio-typou-popek-epiboli-plafonΜέτρα για την αγορά καυσίμων, στη βάση των προτάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού του 2012 προβλέπει το νέο μνημόνιο που ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η επέκταση της εγκατάστασης των συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών όγκου καυσίμων στις εταιρίες εμπορίας και τα διυλιστήρια, μέτρα διευκόλυνσης της εισόδου στην αγορά χονδρικής, ενώ στα πρατήρια προβλέπεται υποχρεωτική αναγραφή των τιμών και ποσοτήτων στις αποδείξεις λιανικής.

Σε ό,τι αφορά τα καύσιμα το μνημόνιο προβλέπει τις εξής δράσεις, με ορίζοντα υλοποίησης τον Ιούνιο του 2013:

-Μείωση των ελάχιστων κεφαλαιακών απαιτήσεων για ίδρυση εταιριών εμπορίας

-Γραπτές συμβάσεις μεταξύ εταιριών και πρατηριούχων με υποχρέωση ςναγραφής του ύψους και της διάρκειας των εκπτώσεων στα τιμολόγια

-Εγκατάσταση των συστημάτων εισροών – εκροών σε εταιρίες και διυλιστήρια

-Κατάργηση της υποχρέωσης οι αποθήκες των εταιριών να είναι προσβάσιμες δια θαλάσσης, σιδηροδρόμου ή να είναι συνδεδεμένες με διυλιστήριο.

-Κατάργηση της υποχρέωσης που ισχύει για τις εταιρίες εμπορίας, να διακινούν τουλάχιστον δύο είδη καυσίμων.

Για τα πρατήρια καυσίμων οι προβλέψεις είναι:

-Αναγραφή της τιμής και ποσότητας πώλησης στις αποδείξεις λιανικής από τον Αύγουστο του 2013 για τα πρατήρια Αθήνας – Θεσσαλονίκης, Σεπτέμβριο 2013 για τις μεγάλες πόλεις και Μάρτιο 2014 για τις λοιπές περιοχές. Το θέμα δηλαδή συνδέεται με την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών που θα εγκατασταθούν στα πρατήρια στις αντίστοιχες προθεσμίες.

-Κατάργηση της δυνατότητας επιβολής ελάχιστων τιμών καυσίμων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!