Skip to main content
| Notaka

Ερώτημα για πρατήριο σε διώροφη οικοδομή

Καλημέρα σας και συγχαρητήρια για την ημερίδα που κάνατε στην Θες/νίκη . Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα πρατήρια που θα σταματήσουν  30/12/2017 . Το πρατήριο μου είναι διώροφη οικοδομή το οποίο νοικιάζω από τον ιδιοκτήτη που μένει από πάνω, είμαι και εγώ στην κατηγορία αυτή που πρέπει να φύγω; Έχει σημασία η απάντηση σας για το μέλλον μας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία υφιστάμενα πρατήρια που λειτουργούν σε ισόγεια κτιρίων με ορόφους στους οποίους στεγάζονται  κατοικίες (πλην μονοκατοικιών ή διπλοκατοικιών, εφόσον αυτές χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για ιδιοκατοίκηση του ίδιου του εκμεταλλευτή του πρατηρίου και της οικογένειάς του) απομακρύνονται έως 10/12/2017.

Στην περίπτωση σας εφόσον το κτίριο έχει δύο ορόφους πάνω από το ισόγειο θεωρείται πολυκατοικία (αρθρο2 Π.Δ/τος 1224/81). Εφόσον έχει συνολικά μόνο δύο διαμερίσματα θεωρείται σύμφωνα με τον κτιριοδομικό κανονισμό διπλοκατοικία.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για να παραμείνει το πρατήριο  θα πρέπει  ο εκμεταλλευτής του πρατηρίου  και ο χρήστης της μονοκατοικίας ή

διπλοκατοικίας να είναι το ίδιο πρόσωπο.  Πιθανόν να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση δηλ. να μην απαιτηθεί η απομάκρυνση του πρατηρίου στις περιπτώσεις που πάνω από το πρατηρίο κατοικεί ο ιδιοκήτης του κτιρίου του πρατηρίου ο οποίος όμως έχει παραχωρλησει την εκμετάλλευση του πρατηρίου σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Ακόμη δεν έχουν τεθεί τέτοια ερωτήματα στο υπουργείο και δεν υπάρχουν εγκύκλιοι ή απαντήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Για την

ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ – ΒΑΡΣΑΜΗ & συνεργάτες

Γλυκερία Βαρσάμη

Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τηλ. 2310555707,522682,555151, 534013

6978990922, 6978990916

www.karanasios.com

info@karanasios.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!