Skip to main content
| Notaka

Η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης

petrelaio-thermansis-periodouΥπεγράφη από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης, με την οποία καθορίζονται οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησής του. Το επίδομα καθορίστηκε σε ο,28 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου και σύμφωνα με το υπουργείο η συνολική δαπάνη εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 80 εκατ. ευρώ το 2012, 270 εκατ. το 2013 και 300 εκατ. από το 2014 και εφεξής.

Σύμφωνα με την απόφαση, εξαιρούνται από το επίδομα μεταξύ άλλων οι κάτοχοι αυτοκινήτων άνω των 2000 κυβικών, σκαφών άνω των 8 μέτρων, αεροσκαφών και δεξαμενών κολύμβησης.

Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα με ετήσιο συνολικό εισόδημα έως 25.000 ευρώ για άγαμο και 35.000 ευρώ για έγγαμο χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το όριο είναι 38.000 ευρώ όταν υπάρχει ένα τέκνο και προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.

Επίσης η αξία της ακίνητης περιουσίας υπόχρεου, συζύγου και προστατευόμενων τέκνων, δεν πρέπει να υπερβαίνει  τις 150.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 200.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Για τον καθορισμό του ύψους του επιδόματος ορίζονται τέσσερις κλιματικές ζώνες που έχουν ως εξής:

ΖΩΝΗ Α Νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας

ΖΩΝΗ Β Νομοί Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών , Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου

ΖΩΝΗ Γ Νομοί Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας

ΖΩΝΗ Δ Νομοί Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού.

Για κάθε κατοικία, ανεξαρτήτως ζώνης, χορηγείται επίδομα για τα πρώτα 120 τετραγωνικά, με ανώτατη κατανάλωση λίτρων πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, ανά κλιματική ζώνη και ανά τετραγωνικό μέτρο της κατοικίας, ως ακολούθως:

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ

Ανώτατη κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τετραγωνικό.

Ανώτατη συνολική κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά κατοικία.

Α΄ ΖΩΝΗ

25

3.000

Β΄ΖΩΝΗ

15

1.800

Γ΄ ΖΩΝΗ

8

960

Δ΄ΖΩΝΗ

5

600

Για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, χορηγείται ποσό επιδόματος 0,28 ευρώ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Προβλέπεται επίσης ότι τα μέλη διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης (ΔΙ.ΠΕ.ΘΕ.), υποχρεούνται στην υποβολή των φορολογικών στοιχείων στο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης πετρελαίου θέρμανσης σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο άρθρο 73 παραγρ.2 του 2960/01 και  τις διατάξεις της αριθ. 1019446/113/0015/ΠΟΛ.1034/14-2-2008 ΑΥΟ (ΦΕΚ307/Β΄), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης θα γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Για να δείτε το πλήρες κείμενο της απόφασης πατήστε  εδώ .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!