Skip to main content
| I | ,

Συνάντηση του προέδρου της ΠΟΠΕΚ με τον υφυπουργό Οικονομικών για τον «Ήφαιστο»

epalitheusis-afm-katanaloti-nomikou-prosopouΜε τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ κ. Χ. Μαυράκης.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους πρατηριούχους για εκπρόθεσμες δηλώσεις στον «Ήφαιστο» και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες συναδέλφους εξαιτίας του λανθασμένου τρόπου υπολογισμού των προστίμων που αφορούν τυπικές παραβάσεις.

Από την πλευρά του υφυπουργού, όπως προκύπτει από τη χθεσινή συνάντηση, τονίστηκε ότι οποιαδήποτε αλλαγή απαιτεί νομοθετική ρύθμιση η οποία δεν προβλέπεται να υπάρξει.

Κατόπιν αυτού η Ομοσπονδία μας συνιστά στους πρατηριούχους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να προσφύγουν στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά των πράξεων επιβολής των προστίμων. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία μας ή με τα μέλη του ΔΣ καθώς επίσης με τον σύμβουλό μας κ. Δημήτρη Μακρυβέλιο (τηλ. 6944-346691) και τον νομικό μας σύμβουλο κ. Γιώργο Ξανθούλη (τηλ. 210-3388520)

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ ζήτησε επίσης από τον υφυπουργό, για τις όποιες πιθανές τυπικές παραβάσεις σε σχέση με τον Ήφαιστο διαπιστωθούν στο μέλλον, η διαδικασία επιβολής των ποινών να υπαχθεί στις διατάξεις του ΚΒΣ και όχι στον τελωνειακό κώδικα, ζήτημα που ο κ. Μαυραγάνης δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης, ενόψει της έναρξης της χειμερινής περιόδου. Δυστυχώς η εικόνα που προκύπτει είναι αυτή που δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες ημέρες, οδεύουμε δηλαδή προς μεγάλες αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης ενώ το επίδομα θέρμανσης θα αφορά εξαιρετικά περιορισμένες ομάδες πληθυσμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!