Skip to main content
| Notaka

Ιδρύεται ο Φορέας Υδρογονανθράκων

logo_ypekaΥπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Προεδρικό Διάταγμα για τη σύσταση του Δημόσιου Φορέα Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ ΑΕ).

Στους σκοπούς της εταιρίας περιλαμβάνονται:

α) Η διαχείριση για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου των αποκλειστικών δικαιωμάτων του στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στις χερσαίες, υπολίμνιες και υποθαλάσσιες περιοχές, στις οποίες η Ελληνική Δημοκρατία ασκεί κυριαρχία ή κυριαρχικά δικαιώματα.

β) Η διαχείριση, ο έλεγχος και η παρακολούθηση όλων των σχετικών συμβάσεων που έχουν συναφθεί στο παρελθόν από το Δημόσιο ή για λογαριασμό αυτού με τρίτους.

γ) Η διερεύνηση και αξιολόγηση του δυναμικού της χώρας σε υδρογονάνθρακες, καθώς και ο προγραμματισμός της ανάθεσης και η επίβλεψη εργασιών διερεύνησης και αξιολόγησης του δυναμικού αυτής.

Η διάρκεια της Εταιρίας ορίζεται σε 99 έτη, ενώ το Μετοχικό της Κεφάλαιο ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ και θα καταβληθεί από το Ελληνικό Δημόσιο με μετρητά σε τρεις ισόποσες ετήσιες δόσεις. Η εταιρία θα έχει μία μετοχή, ονομαστική, υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία είναι αμεταβίβαστη.

Η Εταιρία θα διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο  το οποίο αποτελείται από επτά μέλη που θα πρέπει να διακρίνονται για την επιστημονική τους κατάρτιση και την επαγγελματική – διοικητική τους ικανότητα, να διαθέτουν γνώση και εμπειρία στον ενεργειακό τομέα και κατά προτίμηση στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Τις αμέσως επόμενες μέρες θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων των μελών του Δ.Σ., σύμφωνα με τον ν. 4001/2011.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!