Skip to main content
| Notaka

Ο Σύνδεσμος Πωλητών Πετρελαιοειδών Ν. Ηρακλείου συμπαρίσταται στην δυναμική κινητοποίηση της ΟΕΒΕΝΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Σύνδεσμος Πωλητών Πετρελαιοειδών Ν. Ηρακλείου συμπαρίσταται στην δυναμική κινητοποίηση της ΟΕΒΕΝΗ, την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011, εκφράζοντας την αντίθεσή του στα νέα μέτρα, τα οποία δεν έχουν κανένα αναπτυξιακό χαρακτήρα και θίγουν τα εισοδήματα όλων των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως και στις κινητοποιήσεις των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των μικρομεσαίων, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, με κεντρικό αίτημα την παύση της καθοδικής και επικίνδυνης για την οικονομία και κοινωνία υφεσιακής πορείας της χώρας, αλλά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις χρόνιες στρεβλώσεις της αγοράς καυσίμων.

 

Ο Σύνδεσμος Πωλητών Πετρελαιοειδών Ν. Ηρακλείου συνυπογράφει τα αιτήματα των δύο τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των μικρομεσαίων, τόσο για τα γενικά προβλήματα της οικονομίας όσο του κλάδου (ασφαλιστικό, φορολογικό, κλπ.)

Στα προβλήματα αυτά, που ταλανίζουν ολόκληρη την κοινωνία, προστίθενται οι στρεβλώσεις της αγοράς καυσίμων, και ειδικότερα της αγοράς της Κρήτης. Το λαθρεμπόριο, η καταστρατήγηση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού, οι συμβάσεις αποκλειστικής συνεργασίας, η οικονομική εξάρτηση των πρατηριούχων από της ΕΕΠ, η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού για τη δημιουργία και άλλων αποθηκευτικών χώρων, ούτως ώστε να λειτουργήσει σωστά ο ανταγωνισμός, είναι χρόνια προβλήματα της αγοράς στην Κρήτη που παραμένουν άλυτα, και οδηγούν τους πρατηριούχους στην εξαθλίωση και στα λουκέτα.

 

Σε όλα αυτά προστέθηκε το πλαφόν στην αμόλυβδη, παρά τις αντίθετες απόψεις της Γ.Γ. Ενέργειας και της Ρ.Α.Ε, το οποίο επιβαρύνει τόσο τον κλάδο όσο και τους καταναλωτές, χωρίς να λύνει κανένα από τα ουσιαστικά προβλήματα της αγοράς. Πρέπει λοιπόν  να αρθεί άμεσα.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Π.Π.Ν.Η., ως ένδειξη συμπαράστασης, θα λάβει μέρος στο πρόγραμμα κινητοποιήσεων που έχει προγραμματιστεί από την ΟΕΒΕΝΗ για την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011.

 

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γ. Γραμματέας

Σαμόλης Λυκούργος                      Δανδάλης Εμμανουήλ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!