Skip to main content
| I |

Ερωτηματικά δημιουργούν δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Πολλά ερωτηματικά προκάλεσε η πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Δ. Κυριτσάκη, σύμφωνα με την οποία η ακρίβεια στα καύσιμα οφείλεται στην πληθώρα πρατηρίων καυσίμων.

Αν όλες οι μελέτες, οι έρευνες, οι διαβουλεύσεις και τα πορίσματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά καυσίμων έγιναν για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι «στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά μαγαζιά», τότε η Επιτροπή ακυρώνει το ρόλο της στην αγορά.

Το ερώτημα που δημιουργείται είναι όμως για ποιο λόγο η Επιτροπή Ανταγωνισμού – όπως εκφράζεται δια του προέδρου της – άλλαξε άποψη για την αγορά καυσίμων. Για ποιους λόγους δηλαδή ξεχάστηκαν τα προβλήματα του ανταγωνισμού στο χώρο των διυλιστηρίων και ο τρόπος που καθορίζουν τις τιμές τους, το καθεστώς τήρησης των αποθεμάτων ασφαλείας, η αδιαφάνεια στις συμβάσεις μεταξύ εταιριών και πρατηρίων, το «μοίρασμα» της χώρας σε ζώνες επιρροής από τις εταιρίες, η αδυναμία απευθείας πρόσβασης των βενζινοπωλών στα διυλιστήρια, κλπ.

Κύριε Κυριτσάκη, σαν πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, είναι καιρός να προχωρήσετε αυτεπαγγέλτως σε  έρευνα των συνθηκών ανταγωνισμού στην αγορά πετρελαιοειδών, προκειμένου να μάθετε κ’ εσείς όπως και οι καταναλωτές, τους λόγους των υψηλών τιμών στα καύσιμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!