Skip to main content
| Notaka

Πετρέλαιο θέρμανσης περιόδου 15/10/11 – 30/4/2012 διευκρινίσεις

pia

Στον παραπάνω πίνακα παρουσιάζονται σχηματικά οι περιπτώσεις όπου τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα παραδίδουν για τις ανάγκες θέρμανσης σε κτίρια με κεντρικά συστήματα ή άλλα μέσα θέρμανσης :

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ στις επιχειρήσεις κλπ της περίπτωσης Α (νομικά πρόσωπα, Ο.Ε., Ε.Ε., Α.Ε. κλπ) και

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ όταν αναφερόμαστε σε δικαιούχους της περίπτωσης Β ή σε κτίριο όπου στεγάζονται πρόσωπα της περ. Α και της περ. Β.

Ο παραπάνω πίνακας έγινε για διευκόλυνση των πρατηριούχων υγρών καυσίμων.

 

Τα πρόσωπα της περ. Α, είναι όπως αναφέρονται στο άρθρο 36 του Ν. 3986/2011 και την Υ.Α. της 13.10.2011 που διερμηνεύει τις διατάξεις αυτές.
Στην περίπτωση Β, οι δικαιούχοι αναφέρονται ενδεικτικά (ο Ν. 3986/2011 ορίζει γενικά ως   δικαιούχους πετρελαίου θέρμανσης τους λοιπούς τελικούς καταναλωτές, εκτός των Ν.Π. της περ. Α).

Αν υπάρξουν αλλαγές ή πρόσθετες πληροφορίες θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

 

ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΑ ΦΟΡΟΛ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ  Α ΚΑΙ Β

 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  Α : όταν παραδίδομε στα πρόσωπα της περίπτωσης αυτής πετρέλαιο κίνησης για σκοπούς θέρμανσης εκδίδεται ως στοιχείο πώλησης ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ-ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ (αν έχει προηγηθεί Δελτίο Αποστολής κατά την παράδοση).

Κρίνεται σκόπιμο να εκδίδονται από χωριστή σειρά (που θα δηλωθεί στην Δ.Ο.Υ. ) τόσο για λόγους οργάνωσης (πληροφόρησης) αλλά και για διευκόλυνση σας (έλεγχος ύπαρξης συνέχειας ώστε να μην παραλείπεται καμία συναλλαγή κατά την αποστολή τους στο ΗΦΑΙΣΤΟΣ.

Εκδίδονται με την ίδια διαδικασία που μέχρι σήμερα εκδιδόταν για το πετρ. Κίνησης.

Απαραίτητα να αναγράφεται και σ’αυτά τα τιμολόγια ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος του κτιρίου  (η υποχρέωση προκύπτει έμμεσα από το σύστημα Ήφαιστος).

 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  Β: όταν παραδίδομε Πετρέλαιο θέρμανσης σε ιδιώτες, εκδίδομε  ΑΛΠ πετρ. Θέρμανσης, ενώ όπου εκτός από τα συνήθη στοιχεία, που είναι απαραίτητα σύμφωνα με τα άρθρα 13 και 18 του ΚΒΣ, θα περιλαμβάνονται απαραίτητα :

  • το ονοματεπώνυμο και ο ΑΦΜ του διαχειριστή,
  • ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος του κτιρίου και
  • η ακριβής διεύθυνση που παραδίδεται το πετρέλαιο (οδός, αριθμός, περιοχή, Τ.Κ.), καθώς και
  • -η αντιστοιχούσα ποσότητα και αξία.

Όταν παραδίδομε Πετρέλαιο θέρμανσης σε ατομικές επιχειρήσεις και λοιπούς δικαιούχους εκτός ιδιωτών, εκδίδομε, Τιμολόγια-Δελτία Αποστολής ή Τιμολόγια Πώλησης ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όπως μέχρι 30.04.2011 (από διπλότυπα στελέχη κλπ).

Στο πληροφοριακό σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ υπάρχει εργαλείο όπου μπορείτε να επιβεβαιώσετε εάν το ΑΦΜ του τελικού καταναλωτή αφορά ΝΟΜΙΚΟ πρόσωπο που περιλαμβάνεται στις διατάξεις του `Άρθρου 1 & 2 της Υπ. Απόφασης ΔΕΦΚ Α5042638 ΕΞ2011/13-10-2011, δηλαδή της περίπτωσης Α του παραπάνω πίνακα ( Α.Ε.-Ε.Π.Ε.-Ο.Ε.-Ε.Ε. κλπ), δικαιούμενο ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ για τις ανάγκες θέρμανσης του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!