Skip to main content
| I |

Ανάληψη 100 εκατ. Ευρώ από ΤΕΑΠΥΚ

oil

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, μάθαμε ότι ο ΟΑΕΕ προχώρησε σε εσωτερικό δανεισμό ύψους 100 εκατ. ευρώ από το επικουρικό Ταμείο των Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων για να πληρώσει τις
συντάξεις-Οκτωβρίου.

Το Δ.Σ. του ΟΑΕΕ, με την απόφασή του αυτή πήρε από τα αποθεματικά του ΤΕΑΠΥΚ
100 εκατ. ευρώ, χωρίς καν να ενημερώσει τα συνδικαλιστικά όργανα των πρατηριούχων, γνωρίζοντας ότι τα αποθεματικά του ΤΕΑΠΥΚ προέρχονται αποκλειστικά και μόνον από τις εισφορές των Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων.

 

Προφανώς αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΑΕΕ, τα γενικότερα δημοσιονομικά αδιέξοδα και το επείγον της υπόθεσης. Αυτά όμως δεν σημαίνουν ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε γα το μέλλον και τη διαχείριση των αποθεματικών του ταμείου μας. Το ερώτημα είναι πως και πότε θα επιστρέψει ο ΟΑΕΕ τα χρήματα στο ΤΕΑΠΥΚ και, βέβαια, πως θα καταβάλλονται οι συντάξεις όταν στερέψουν οι πηγές του «εσωτερικού δανεισμού».

Η λύση δεν είναι ασφαλώς να μετατρέψουμε  και τα υγιή ταμεία σα προβληματικά, ούτε να δαπανήσουμε σε λίγους μήνες τα αποθεματικά που σχηματίστηκαν μετά από δεκαετίες σκληρής δουλειάς.

Το  ασφαλιστικό σύστημα υποτίθεται ότι «λύθηκε», «εξυγιάνθηκε» ή «σώθηκε», τουλάχιστον πέντε φορές τα τελευταία χρόνια. Μετά από τόσες σωτηρίες, καταλήξαμε να βάζει χέρι ο ένας στην τσέπη του άλλου….

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), ανέθεσε τη διερεύνηση της υπόθεσης σε Δικηγορικό Γραφείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!