Skip to main content
| I | ,

Σύσκεψη για τα θέματα της αγοράς πετρελαιοειδών στο ΥΠΑΝ

Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μετά από αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.).

Στη σύσκεψη που έγινε, με την αντιπροσωπεία της Π.Ο.Π.Ε.Κ. επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Μαυράκης, παρέστη εκ μέρους του Υπουργείου ο Υφυπουργός κ. Ντίνος Ρόβλιας, ο Γ. Γραμματέας κ. Στέφανος Κομνηνός και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη σύσκεψη για τα θέματα της αγοράς πετρελαιοειδών, τονίσθηκε ιδιαίτερα εκ μέρους της Π.Ο.Π.Ε.Κ. το θέμα των υψηλών τιμών, που προέρχονται κυρίως από τις τελευταίες αυξήσεις των φόρων (Ε.Φ.Κ και ΦΠΑ) , και των σημαντικών αποκλίσεων που υπάρχουν στις τιμές των καυσίμων, από τις στρεβλώσεις στους κανόνες λειτουργίας του Ανταγωνισμού. Παράλληλα ετέθη το μείζον θέμα βιωσιμότητας των Ελληνικών πρατηρίων της παραμεθορίου με ΣΚΟΠΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, και ΤΟΥΡΚΙΑ, α) εξ αιτίας των πολύ χαμηλών ανταγωνιστικών τιμών, των πρατηρίων αυτών των κρατών στα οποία οδηγούνται οι Έλληνες καταναλωτές με απώλεια δημοσίων εσόδων χιλιάδων ευρώ ημερησίως και β) από την επαναλειτουργία των πρατηρίων αφορολόγητων καυσίμων της εταιρείας ΚΑΕ Α.Ε., παρακάμπτοντας τους λόγους της απόφασης για τους οποίους έκλεισαν το 2006 (Λαθρεμπορία, Αθ. Ανταγωνισμός).

Επίσης η αντιπροσωπεία  της Π.Ο.Π.Ε.Κ. , επεσήμανε  τα κενά της ΚΥΑ ως προς τις προδιαγραφές για την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών εκροών και του τρόπου χρηματοδότησης αυτών και παράλληλα ζήτησε να πληροφορηθεί αν υπάρχουν αποτελέσματα μετά την θέσπιση αυστηρότερων ποινών σε πρατήρια που παραδίδουν καύσιμα ελλειμματικά από «πειραγμένες» αντλίες.

Για όλα αυτά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Για το θέμα των υψηλών τιμών,  που είναι αποτέλεσμα της κακής λειτουργίας της αγοράς, η Ένωση Πρατηριούχων Ν. Χανίων έχει προγραμματίσει 24ωρη απεργία την ερχόμενη Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και παράλληλα ζητά ως ένα πρώτο μέτρο εκτός των άλλων τη μείωση του ΕΦΚ. Για όλα αυτά τα θέματα  η Π.Ο.Π.Ε.Κ. χαιρετίζει και συμπαραστέκεται  σε αυτή τη προσπάθεια την Ένωση Πρατηριούχων Νομού Χανίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!