| I |

Έξαρση της εγκληματικότητας σε βάρος των πρατηρίων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)

Αρχιμήδους 29, 7306 Ηράκλειο-Κρήτη

Τηλ.2810220885 Fax. 2810220881

Κιν. Προέδρου 6984314310

E mail: popek@sppi.gr

Ηράκλειο Κρήτης, 2/9/2010

Αρ. Πρωτ.92

Προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Αξιότιμε κε υπουργέ,

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε από τα στοιχεία για την εξέλιξη της εγκληματικότητας, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση των ένοπλων ληστειών σε πρατήρια καυσίμων. Συχνά, δυστυχώς, οι αδίστακτοι εγκληματίες δεν διστάζουν ακόμη και να δολοφονήσουν πρατηριούχους ή / και υπαλλήλους των πρατηρίων προκειμένου να αρπάξουν την είσπραξη της ημέρας.

Θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι η Πολιτεία πρέπει να κινητοποιηθεί προκειμένου ο κλάδος των βενζινοπωλών να μη θρηνήσει άλλα θύματα.

Είναι διαπιστωμένο ότι οι περισσότερες ληστείες γίνονται στα πρατήρια που μένουν ανοιχτά κατά τις νυχτερινές ώρες, οπότε διευκολύνεται η κίνηση των εγκληματιών. Δυστυχώς τα πρατήρια που λειτουργούν τη νύχτα δεν είναι μόνο όσα διανυκτερεύουν με βάση τους πίνακες των νομαρχιών, αλλά αρκετά περισσότερα, καθώς η νομοθεσία για το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων δεν εφαρμόζεται στην πράξη στο σύνολο της αγοράς. Είναι προφανές ότι αν εφαρμοζόταν η νομοθεσία για το ωράριο, τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα θα γνώριζαν ποια πρατήρια είναι ανοιχτά κάθε βράδυ και θα μπορούσαν πιο εύκολα να αστυνομεύσουν την περιοχή για να προλάβουν το έγκλημα.

Αφορμή για την έξαρση της εγκληματικότητας σε βάρος των πρατηριούχων έδωσε κατά την άποψή μας η αύξηση των φόρων στα καύσιμα, που είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί το κεφάλαιο που διακινείται κάθε μέρα μέσω των πρατηρίων, με τελικό αποδέκτη το Δημόσιο Ταμείο. Γνωρίζουμε ότι η φορολογική πολιτική δεν εμπίπτει στο πεδίο των δραστηριοτήτων σας. Θεωρούμε όμως ότι μπορείτε αφενός να επιστήσετε την προσοχή στις αρμόδιες υπηρεσίες των νομαρχιών, προκειμένου να κάνουν ελέγχους για το ωράριο, και αφετέρου να ενεργοποιήσετε την ΕΛΑΣ προκειμένου να κάνουν και τα αστυνομικά όργανα τέτοιους ελέγχους ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση της νομοθεσίας, να διευκολυνθεί η αστυνόμευση και να προληφθεί το έγκλημα.

Με τιμή

Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων

Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γ. Γραμματέας

Μαυράκης Χαράλαμπος                                              Μελίδης Σπύρος

ADR ANT1 BP Brent covid-19 Fuel Pass interlock MOTOR OIL myData OPEC PLATTS Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αλβανία Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κιουρτζής Θέμης Κρήτη Κύπρος Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ ΣΕΕΠΕ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΕΚ ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα νοθεία περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!